Wie is Tiberius Black?

 

     TIBERIUSBLACK.COM

Al sinds de middelbareschool wilde Tiberius Black (pseudoniem) schrijver worden van spannende avonturen-romans, science-fiction verhalen en thrillers.

 

Met name de verplichteliteratuur waar naar de zin van de schrijver te veel deprimerende boeken gelezen moesten worden, waren een motivatie om eens verhalen te schrijven die de fantasie van de jeugd kan prikkelen en de grenzen van de wetenschap aan de kaak te stellen.

 

De instelling van de schrijver een spannend verhaal te schrijven waar niet alleen de wat oudere lezer geboeid in kan lezen, maar ook een jongere lezer op de middelbare school een boek geeft met stof tot nadenken en de grenzen van de kennis van de leerkrachten opzoekt.

‘Niets is onmogelijk, zolang je maar niet bijvoorbaat mogelijkheden uitsluit.’

Door veelal met een open blik naar zaken te kijken en de fantasie zijn gang te laten gaan, kunnen dromen en verhalen van nu de werkelijkheid van morgen zijn.

 

Dat is de instelling van de schrijver en komt duidelijk ook in de eerste avonturenroman ‘Steenrijk’ tot uiting.

Ook in verschillende columns worden stellingen door de schrijver geschreven en een visie gegeven op alternatieve oplossingen, die door de open blik wel eens anders kunnen zijn dan de lezer in eerste instantie verwachtte.

 

Door de lezer steeds weer op het verkeerde been te zetten, wil Tiberius Black de lezer bijna verplichten open te staan alle (on)mogelijkheden, haar fantasie tot het uiterste te tergen en na te laten denken over zaken die misschien toch zouden kunnen...

 

Mystiek is een kenmerk van Tiberius Black. Om de lezer zoveel mogelijk zijn eigen fantasie te laten gebruiken, zal de lezer in bepaalde delen van de boeken zelf een idee moeten vormen. Hoofdpersonen in het verhaal worden slechts deels gekarakteriseerd zodat de lezer zijn eigen ‘held’ kan vormen.

 

Omdat de auteur naast het schrijven van boeken ook nog een baan heeft en te voorkomen aangesproken te worden op zijn boeken tijdens zijn werk, zal de werkelijke naam van Tiberius niet worden prijsgegeven. Alleen diegenen die het boek in de hand hebben gehad zouden kunnen achterhalen wie de schrijver is aan de hand van een gefotoshopte foto...

Zo blijft de mogelijkheid voor de lezer om de auteur een eigen ‘vorm’ te geven.

Is de auteur 25 of 50 jaar oud, lang en blond of kaal met snor? De schrijver ziet er uit zoals  de lezer hem zich voorstelt.

 

Overtuig jezelf en lees de eerste 2 hoofdstukken van “Steenrijk”, “het oog van Zeus” of enkele columns die je aandacht trekken. Onder de nieuws button wordt je op de hoogte gehouden over de actuele stand van zaken m.b.t. de verschijningsdata van uitgaven 

 

Ook commentaar is welkom.

Via de belangstelling-knop kan worden aangegeven dat het verhaal interessant genoeg is om in boekvorm of e-boek te lezen.

Via de reactie-button kunnen (opbouwende) kritieken worden gegeven.

Veel leesplezier.   !

 

Tiberius Black.

 

 

 

 

 

 

 

            

 

- Home

- Wie is Tiberius Black?

- Nieuws

- Boeken

- Columns

- Recensies

- bestellen

- Contact / Reacties

- Pers

- Gastschrijvers

 

- Dankwoord