Stempels

Enkele dagen geleden ontstond er een discussie over de monsterzege die de FvD had gekregen bij het stemmen op de Provinciale Staten in Nederland. Allereerst wil ik kwijt dat deze partij democratisch heeft gewonnen en het feit dat zij als grootste partij in de PS terecht komt, betekent niets meer en niets minder dan dat de meeste stemmers daarvoor hebben gekozen. Tja en als je niet hebt gestemd, dan moet je nu niet zeuren!

 

Daarna begint voor de zoveelste keer het gelazer. Net als bij Wilders het geval was, wordt de voorman van een partij vervolgens afgeschilderd als ‘tegen Islamisering’, extremist of in dit geval vrouw onvriendelijk vanwege een zinsnede die ergens in een magazine is geschreven. Of die zin op waarheid berust wil ik ook in grote twijfels trekken omdat een krant of magazine wil verkopen en daar moet wel wat krasse taal in de reclame worden gebruikt, anders daalt de verkoop! Veelal is de context verdwenen en is een zin aangehaald, die wellicht is gezegd, maar door de rest van het verhaal weg te laten, voor meerdere uitleg vatbaar is.

 

Ik kan uit eigen ervaring in mijn dagelijkse baan, naast het schrijven van columns en boeken, zeggen dat er de afgelopen maanden behoorlijk wat teksten in de media hebben gestaan, die volledig uit de context waren gehaald en daardoor bij de lezers een totaal verkeerd beeld gaven van het werk waar ik mee bezig was. In dit geval vond ik dit behoorlijk schadelijk voor mijn organisatie, maar helaas blijkt de media grotendeels zaken zo te verdraaien, dat de massa die teksten voor waarheid aanneemt zonder de andere zijde te hebben aangehoord of de ander een kans te geven om daar zelfs maar naar te luisteren. Overigens moet ik hieraan toevoegen dat mijn organisatie ook vanwege discretie, geheimhoudingsplicht en andere wettelijke bepalingen niet in staat is zichzelf te goed te verdedigen. De mening is al gevormd en men leest alleen maar wat aanstootgevend is en in de hokjesgeest van de mens al een vorm heeft gekregen, die bijna niet meer te veranderen is. Dan moet men dan immers zijn eigen onkunde toegeven of zijn eigen denkbeeld veranderen. Dat wordt gebruikelijk als zwakheid ervaren. Ik zie daarin juist als kracht om je flexibel op te stellen en voor alle kanten en meningen open te staan voordat je een oordeel vormt.

 

Die stempels zijn gauw gemaakt:

- luchtvaart is de veroorzaker van geluidsoverlast en luchtverontreiniging,

- kernenergie is gevaarlijk,

- Islam is tegen de rest van de wereld, die dat niet is,

- vrouwen verdienen minder dan mannen of krijgen geen gelijke kansen en

- oh, oh wat worden we geïndoctrineerd over klimaatverandering.

En laat ik er eens eentje toevoegen van mijzelf:

- kikkers met blauwe ogen worden met uitsterven bedreigd. Die moeten beschermd worden!

Het maakt niet uit wat, maar een negatieve mening werkt nu eenmaal altijd beter in de media dan een positieve kijk op de wereld. Als iemand een andere mening over de eerst vijf gedachten streepjes heeft, dan is die per definitie, tegen het klimaat, vindt vrouwen minderwaardig of wordt gezien als iemand ‘ die niet weet waar die over praat’. Immers wat de media uitkraamt is de waarheid.

 

Alle bovenstaande zaken zijn volledig te ontkrachten en, dát kan ik ook op basis van andere feiten, die op zijn minst even sterkt zijn. Alleen dan schrijf ik hier een heel boek.Kortweg: Vrachtwagens geven meer geluidsoverlast (in decibellen) dan vliegtuigen en om 300 passagiers te vervoeren in een vliegtuig is schoner dan elke andere manier om 300 reizigers in Verweggistan te doen komen. Kolencentrales geven meer radioactieve uitstoot dat kerncentrales! (en en die uitstoot is continue!) De Islamitische gemeenschap, die deelnam in de stille tocht in Utrecht was hartverwarmend en gaven toch een heel andere indruk van een gemeenschap, die al normaliter alleen maar gesynonimiseerd wordt met aanslagen en terrorisme. Een receptioniste verdient meer dan een straatmuzikant of groentechef in een supermarkt. En geloof mij voor sommige beroepen zijn nu eenmaal mannen meer geschikt en andersom: En rechter is meestal een vrouw en verdient veel meer dan een betonvlechter, die voorzover ik weet meestal uit het mannelijk geslacht bestaat. De angst voor het klimaat is ingepraat en de bijdrage in miljarden weegt niet op tegen de vermindering van CO2 op wereldniveau. Daar heeft FvD echt een punt. De Rutteniaanse worst over de vermindering van (energie-)belastingen bij de burger worden op z’n vroegst in 2020, dus na deze verkiezingsretoriek om stemmen te winnen, verminderd. Heus, daarna worden die kosten via de verhoogde belastingen bij bedrijven weer bij de burger gelegd. De ingeprente klimaatangst zorgt wel voor een prachtige mogelijkheid voor overheid en bedrijven om er veel (belasting-)geld aan te verdienen.

 

En tenslotte, zeg eens eerlijk, van de kikkers heb je nog geen mening gevormd, want deze heb ik net verzonnen. Toch als je dit nu van mij aan zou nemen zou doorvertellen en in de krant zou komen, is er binnen enkele maanden een hele campagne gestart om deze kikker te beschermen.Iedereen die dan anders denk wordt aangevallen, dat hij/zij geen hart heeft voor dieren. Als er al kikkers zijn met blauwe ogen, worden zij zeker met uitsterven bedreigd want er bestaan hooguit enkele kikkers met zo’n DNA-afwijking. Net zoals albino’s. Dus de stelling is niet onwaar!

 

Echt één oproep uit mijn hart: Laat je niet gek maken door de media en kijk en lees op zijn minst eens de andere zijde. Gesteld dat ik een keer een glaasje op heb, kan ik ook wel eens iets zeggen dat ‘ongelukkig’ overkomt. Maar Wilders is geen Islamhater: Iedereen die zich in Nederland aan de regels houdt, is welkom. (waarbij ook respect is voor de eigen cultuur. Bekeren is echt niet nodig.)Thierry Baudet is geen vrouwenhater omdat één enkele zinsnede in een magazine is aangehaald. En ja zijn rede over het klimaat snijdt hout, als je de moeite neemt je erin te verdiepen. Maar zoals gezegd het aanpraten van klimaatangst wint van rationeel denken en objectief onderzoeken.

 

Alleen, bedenk nou eens dat iedereen een vooringenomen mening wordt opgedrongen. Dat als iedereen elkaar maar gaat napraten, dat vervolgens als waarheid wordt gezien. Volkomen onterecht, maar daarna alles wordt gelezen met deze voorgevormde mening in je hoofd ook zo wordt opgevat, ongeacht wat je leest. Je bent al blind geworden voor de andere kant. Als er iets is wat de ontwikkeling van de mens tegenhoud is dat een vooringenomen mening. Pas als die kan worden losgelaten, kan de mens zich verder ontwikkelen.

 

 

                                                                                                            Auteur Tiberius Black

 

 

Columns